ENDNU EN AFTEN MED DE STÆRKE KVINDER FRA MATADOR

18/3 2023 kl. 20:00
Nørrebro Teater, Kbh.

– et live talkshow med Ghita Nørby, Malene Schwartz, Kirsten Olesen & Sonja Oppenhagen

 

Efter et fuldstændigt forrygende og voldsomt rost live talkshow på Nørrebro Teater d. 2. november, har de fire dejlige damer indvilliget i at tage en fornyet snak om TV-serien Matador, der oprindeligt blev vist på Danmarks Radio i årene 1978-1982, og som siden med kæmpesucces er blevet genudsendt hele 7 gange. Ghita Nørby (Ingeborg Skjern), Malene Schwartz (Maude Varnæs), Kirsten Olesen (Agnes Jensen) og Sonja Oppenhagen (Victoria ”Vicki” Hachel/Arnesen) har således takket ja til endnu en runde Matador i samlet form, med mulighed for at høre hvad de fire skuespillerinder mener at deres stærke kvinderoller ville ha’ udviklet sig til, havde Matador historien fortsat op til 1970’erne som var Lise Nørgaards oprindelige oplæg i sin tid.

”Matador” er i dag at betegne som alle danske TV-seriers moder, og selv nyere serier så som seerhittet ”Badehotellet”, må se sig slået af den snart 45-årige ”Matador” hvis seertal også hører til blandt de allerhøjeste målt nogensinde – ét enkelt afsnit blev endda set af mere 3,6 millioner danskere ved genudsendelsen i 1986. På de kendte hjemmevideoformater VHS og DVD samt BluRay, har ”Matador” til dato rundet et salg på mellem 3 og 4 millioner eksemplarer, og der sælges stadig nye ”Matador” bokssæt hvert eneste år. I 2015 åbnede forlystelsesstedet Bakken i Klampenborg, en 2.500 m2 stor opførelse af den fiktive sjællandske ”Matador” by Korsbæk, som hvert år trækker tusinder og atter tusinder af mennesker til. Ligeså har en Facebook gruppe med ”Matador” som tema over 25.000 unikke brugere.

I disse tider er der megen snak om at der ikke er mange stærke roller til kvinder på film og TV, men allerede i 1978 var Erik Balling og Lise Nørgaard på forkant med den bølge som foregår netop nu, da man i Matador seriens forløb ser karakteren Maude Varnæs udvikle både viljestyrke og nye sider af sig selv; Agnes Jensen tager springet fra ’dum i hovedet’ som hun selv siger, til at blive direktør for Skjerns Magasiner og Ingeborg Skjern – grisehandlerens datter – ender som svensk konsulinde, og én af byens fineste damer. Slutteligt tager Vicki Arnesen et fald fra tinderne som hustru til én af Korsbæks absolut spidser, men ad omveje finder hun sit rette kald som lærerinde på Latinskolen hos Frk. Mikkelsen. 

Det er således med stor ære at vi nu igen kan præsentere fire af de absolut bedste kvinderoller fra Matador TV-serien, i en grundig samtale med filmanmelderne og forfatterne Christian Monggaard (Information) og Jacob Wendt Jensen (Jyllands- Posten), omkring deres liv med Matador og samarbejdet med Lise Nørgaard og afdøde Erik Balling der sammen skabte den fantastiske TV-serie ude på Nordisk Film i Valby. Sammen vil de fire skuespillerinder bag de velkendte karakterer lade sig udspørge live på scenen af de to moderatorer, som mange måske kender fra deres kæmpeværk om Matador – en 436 sider lang coffeetable bog om TV-fænomenet som igen og igen fanger nye seere ind. Det bliver således en snak om deres respektive roller og arbejdet med at finde ind til kernen af Maude Varnæs, Ingeborg Skjern, Victoria ”Vicki” Arnesen (født Hachel) og Agnes Jensen samt udviklingen af deres karakterer gennem serien – og ikke mindst hvad Matador har givet dem hver især med i bagagen, i deres videre og yderst flotte karrierer på både scene, film og naturligvis TV.

Matador 021122
Hvor
Nørrebro Teater, Kbh.
Hvornår
18/3 2023 kl. 20:00
Get tickets

Vil du kontaktes af SHB?

Udfyld formularen herunder - så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig:

SHB - København ApS

Enebærhaven 33
DK-2620 Albertslund
Denmark

Tel. +45 2623 4550
CVR: 40963308

SHB - Søren Højberg Booking ApS

Nørregade 83
DK-6700 Esbjerg
Denmark

Tel. +45 7513 4000
CVR: 26258219